DTP
Desktop publishing forkortes. Som navnet siger handler det om at udgive publikationer på et skrivebord, underforstået skrivebordet (engelsk: desktop) på en pc. Frasen desktop publishing stammer fra Paul Brainerd, der med firmaet Aldus Corporation lavede et af de første dtp-programmer: Aldus Pagemaker i 1985.

Men edb-baseret fotosætning og fotosats blev påbegyndt allerede i 1978 med programmet TeX, som viste, at højkvalitetstryk kunne produceres på en minidatamat og/eller pc. Endnu tidligere end dette var det særdeles bekosteligt at lave en sats på en større datamat, eg. mainframe, så man kan roligt sige, at dtp var årsag til flytningen fra maskinhal til skrivebord.

Dtp handler især om kombinationen og opsætningen af tekst og billeder på en side. Et normalt tekstbehandlingsprogram kan klare omløbende tekst, men er ikke særlig god til placering af billeder. Et normalt billedbehandlingsprogram er god til håndtering af billeder, men er normalt dårlig til at klare selv enkle tekster i eller omkring billedet.

Kategorier på sider:

Hvad er en Ebog1111 Formater Ebogslæsere Calibre Rejsebøger DTP Kopibeskyttelse på ebøger iPad Gratis ebøger Bøger Vær miljø rigtig, brug Ebøger Børnebøger PDF Fordele ved Ebøger Bestsellers Hvad er en ebogslæser1111 Anmeldelser af Ebog læsere OCR Ebøger diverse Papirets tid er ved at rinde ud Ebøger ePub Skal man bruge speciel hardware eller software for at læse Ebøger1111
 
 
 Du er her: Ebøger - Bøger Ebøger - - Hvad er Ebøger en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.