DTP
Desktop publishing forkortes. Som navnet siger handler det om at udgive publikationer på et skrivebord, underforstået skrivebordet (engelsk: desktop) på en pc. Frasen desktop publishing stammer fra Paul Brainerd, der med firmaet Aldus Corporation lavede et af de første dtp-programmer: Aldus Pagemaker i 1985.

Men edb-baseret fotosætning og fotosats blev påbegyndt allerede i 1978 med programmet TeX, som viste, at højkvalitetstryk kunne produceres på en minidatamat og/eller pc. Endnu tidligere end dette var det særdeles bekosteligt at lave en sats på en større datamat, eg. mainframe, så man kan roligt sige, at dtp var årsag til flytningen fra maskinhal til skrivebord.

Dtp handler især om kombinationen og opsætningen af tekst og billeder på en side. Et normalt tekstbehandlingsprogram kan klare omløbende tekst, men er ikke særlig god til placering af billeder. Et normalt billedbehandlingsprogram er god til håndtering af billeder, men er normalt dårlig til at klare selv enkle tekster i eller omkring billedet.

Kategorier på sider:

ePub Vr milj rigtig, brug Ebger Anmeldelser af Ebog lsere DTP Kopibeskyttelse p ebger Ebogslsere Formater Skal man bruge speciel hardware eller software for at lse Ebger1111 OCR Fordele ved Ebger E bger Papirets tid er ved at rinde ud Hvad er en Ebog1111 Gratis ebger iPad Calibre PDF Ebger diverse Bger Hvad er en ebogslser1111


 Du er her: Ebøger - Netannoncer Ebøger -